- شاید تصمیم گرفته اید برای شاگردان کلاس خود یک ویدیو کمک آموزشی درست کنید
- ممکن است برای نحوه استفاده از یک محصول تصمیم به ساخت یک ویدیو آموزشی دارید
- علاقه دارید اصول حیات بخشى در آموزش نجات غریق را با یک ویدیو کمک آموزشی تشریح کنید
به هر منظوری که می خواهید ویدیو آموزشی بسازید، پروسه فیلم برداری از مهمترین قسمت های تولید است.
لازمه ساخت یک ویدیو با کیفیت و یک محتوای تاثیرگذار استفاده از تجهیزات مناسب است.
در زیر به 5 ابزار ضروری برای ساخت یک ویدیو آموزشی اشاره می کنیم.
دوربین
برای ساختن ویدیو باید از یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال مانند دوربین فیلم برداری یا موبایل استفاده کرد. توصیه می شود که از دوربین های HD با قابلیت ضبط تصویر با فرمت HD استفاده شود. فرمت های HD با دو سایز HD 720 با اندازه 1280x720 و HD 1080 با اندازه 1920x1080 توصیه می شوند.
سه پایه
یک اشتباه باورنکردنی در پروسه تولید یک ویدیو عدم استفاده از سه پایه است. نتیجه کار بدون استفاده از سه پایه می تواند همراه با لرزش و بدون کیفیت و فوکوس مناسب باشد. این مورد درهنگامی که از موبایل برای ضبط استفاده می شود از تاثیر بالایی برخوردار است. در صورتی که در پروسه ضبط نیاز به پن کردن یعنی حرکت افقی (از چپ به راست و بالعکس) دارید لازم است در هنگام خرید سه پایه به امکان شناور بودن سر سه پایه که "پن هد" نامیده می شود توجه کنید. در کل خرید سه پایه دوربین کار بسیار راحتی است. کافی است با جستجوی عبارت سه پایه دوربین در گوگل به انبوهی از موارد قابل خرید با قیمت هایی بسیار ارزان در نتایج صفحه اول دست پیدا کنید.
میکروفن
یکی از ابزارهای بسیار کوچک که گاها خیلی مورد اهمیت قرار نمی گیرد میکروفن است. عدم دقت در برداشت یک صدای با کیفیت می تواند تمام تلاش شما را برای ساخت یک ویدیوی مناسب به هدر دهد. ضبط صدا در توسط میکروفن روی دوربین های موبایلی برداشت شود ولی توصیه می شود از یک میکروفن یقه ای یا میکروفن بی سیم یقه ای استفاده شود. این نوع میکروفن ها می توانند صداهایی واضح تر برداشت کنند.
نور
نور کافی برای ضبط در محیط داخل اتاق بسیار ضروری است. استفاده از چراغ مطالعه های رومیزی برای نماهای نزدیک یا لامپ های مهتابی سقفی معروف به قاب مهتابی سقفی بسیار توصیه می شود. گرچه می توان از آکتاباکس (Octabox) یا سافت باکس (Softbox) با لامپ های کم مصرف هم استفاده کرد.
نرم افزار
برای ویرایش ویدیوهای آموزشی افکت های خاص یا ویرایش های پیچیده ای نیاز نیست و در نتیجه بیشتر نرم افزارهای تدوین ویدیو برای کار شما مناسب است. نرم افزارهایی مانند Camtasia برای این کار بسیار توصیه شده است. گرچه نرم افزارهای تدوین Adobe Premiere و Canopus و Edius وPinnacle در ایران پرطرفدار هستند.